Oamenii cărora doctorii nu le dau voie să mănânce friptură?

 O friptură mare alături de piure de cartofi și murături sau salată, este dorită, în funcție de sezon? O carne slabă e bună pentru mulți, dar sunt și oameni care au interdicție de la medici.

În contextul medical, când mâncăm o friptură, organismul o descompune și folosește componentele în scopuri proprii, clădind mușchi și făcând sânge. Din păcate nu este valabil pentru toți, deoarece o friptură conține grăsimi saturate, iar consumul de carne roșie este asociat cu riscul de colesterol mare, boli de inimă și cancer – în special cancer colorectal. De aceea există și oameni cărora friptura le este interzisă:

-Cei cu probleme ale sistemului digestiv

În general, mai toată lumea poate mânca orice în cantități moderate, dar fripturile îi pot afecta pe cei cu stomac sensibil. Problemele gastrointestinale fac mai dificilă digestia cărnii roșii. Friptura și carnea roșie, bogate în proteine și grăsimi, cer mai mult timp ca să plece din stomac.

Primele semne ale problemelor sunt balonarea și disconfortul, care sunt rezultatul excesului de toxine care se acumulează în tractul digestiv.

-Cei cu alergii la carnea roșie

Sunt…

Citeste continuarea Aici

You might also like