Oamenii de știință de la Oxford au descoperit o genă care dublează riscul de a muri de Covid-19

Oamenii de știință au găsit o genă specifică care dublează riscul de insuficiență respiratorie cauzată de Covid-19 și care ar putea explica de ce unele grupuri etnice sunt mai predispuse decât altele la boala gravă, transmite Bloomberg, citată de Mediafax.

Astfel, cercetătorii de la Universitatea din Oxford au descoperit că o versiune cu risc mai mare a genei împiedică, cel mai probabil, celulele căilor respiratorii și plămânilor să reacționeze în mod corespunzător la virus.

De asemenea, circa 60% dintre persoanele cu origini sud-asiatice sunt purtătoare ale acestei versiuni a genei, în comparaţie cu 15% dintre persoanele cu origini europene, conform studiului publicat joi.

Totodată, descoperirile ajută la explicarea motivelor pentru care s-ar putea să se fi înregistrat rate mai mari de spitalizare și de deces în anumite comunități și pe subcontinentul indian.

Autorii au atenţionat că gena nu poate fi folosită ca unică explicație, pentru că mulți alți factori, cum ar fi condițiile socio-economice, joacă un rol. În pofida unui impact semnificativ din partea virusului la persoanele cu ascendență afro-caribiană, doar 2% sunt…

Citeste continuarea Aici

You might also like