Oamenii se confruntă acum cu probleme de sănătate precum „eco-anxietatea”, „eco-durerea” sau „depresia climatică.”

Efectele schimbărilor climatice sunt tot mai vizibile. Ele au contribuit la creșterea de cinci ori a numărului dezastrelor meteorologice din ultimii 50 de ani. Așa au apărut probleme de sănătate precum „eco-anxietatea”, „eco-durerea” sau „depresia climatică.”

În prezent, mulți oameni din întreaga lume se confruntă cu anxietate legată de criza schimbărilor climatice. Asta a făcut ca psihologii să recunoască tulburările de sănătate mintală legate de climă drept o nouă problemă semnificativă.

Din cauza schimbărilor climatice, evenimente care păreau imposibile au devenit realități uimitoare. Prin urmare, mulți oameni se confruntă acum cu ceea ce este denumit „durere ecologică”. Mai precis, un tip de epuizare mentală care provine din acceptarea realităților dure ale schimbărilor climatice și lipsa de speranță, pentru viitor.

Totodată, la aceasta se adaugă ”disaster fatigue”, un alt tip de epuizare emoțională care vine din gestionarea veștilor proaste și a unor crize care apar in urma informațiilor privind dezastrele devastatoare.

Dezastrele care se țin lanț ne fac să fim anxioşi

În urma unui sondaj, realizat de…

Citeste continuarea Aici

You might also like