OMS: Trebuie să colaborăm pentru a pune capăt acestei vaze acute a pandemiei de Covid-19

Luni 24 ianuarie, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a afirmat că lumea se află într-un „moment critic” al pandemiei de COVID-19, cerându-le statelor să colaboreze pentru a pune capăt acestei perioade grele.

În opinia sa, Tedros Adhanom Ghebreyesus a solicitat statelor să colaboreze pentru a pune capăt fazei acute a pandemiei, spunând că acestea dispun în prezent de toate instrumentele disponibile pentru a face acest lucru, potrivit Reuters.

Astfel, „Pandemia de COVID-19 intră acum în al treilea an şi ne aflăm într-un moment critic”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă, alături de ministrul german al Dezvoltării, Svenja Schulze. „Trebuie să lucrăm împreună pentru a pune capăt fazei acute a acestei pandemii. Nu putem s-o lăsăm să treneze, oscilând între panică şi neglijenţă”, a spus directorul OMS.

În plus, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că Germania a devenit cel mai important contributor al agenţiei sanitare, fără a oferi mai multe detalii. Din punct de vedere istoric, dintre statele membre Statele Unite au adus cea mai mare contribuţie financiară la…

Citeste continuarea Aici

You might also like