OMS: Următoarea variantă va fi cu mult mai contagioasă decât Omicron

Reprezentanţii OMS au avertizat că următoarea variantă de COVID-19 care va ajunge în atenţia lumii va fi cu mult mai contagioasă decât Omicron, dar adevărata întrebare la care oamenii de ştiinţă trebuie să răspundă este dacă va fi sau nu mai mortală.

În cursul săptămânii trecute, peste 21 de milioane de cazuri de COVID au fost raportate către OMS, stabilindu-se un nou record mondial de cazuri săptămânale ca urmare a răspândirii Omicron, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19, în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri transmise în direct pe canalele de socializare ale organismului ONU, relatează CNBC, potrivit Mediafax.

În viziunea sa, „Următoarea variantă îngrijorătoare va fi mai abilă, iar ceea ce vrem să spunem prin aceasta este că va fi mai transmisibilă, deoarece va trebui să depăşească varianta care circulă în prezent”, a spus Van Kerkhove.

Însă, „Marea întrebare este dacă viitoarele variante vor fi sau nu mai grave”, a adăugat ea.

În plus, ea a avertizat că teoriile conform cărora virusul va continua să se transforme în tulpini mai blânde sunt fără…

Citeste continuarea Aici

You might also like