Pandemia a dezvăluit fragilitatea lanțurilor globale de aprovizionare

În prezent, producția dar și vânzarea multor articole, de care avem nevoie, de la jucării și haine la alimente și mobilier, depind de lanțurile globale de aprovizionare. Pentru mulți oameni, lanțurile de aprovizionare nu mai sunt un concept abstract. Și asta pentru că pandemia a crescut conștientizarea cu privire la interdependența sistemelor noastre economice.

Astfel, un lanț de aprovizionare este un set de organizații, cum ar fi furnizorii, producătorii, distribuitorii și comercianții cu amănuntul, care lucrează împreună pentru a oferi clienților finali un anumit produs sau serviciu.

Iar un lanţ de aprovizionare devine global când produsul sau serviciul respectiv traversează mai multe granițe internaționale. Organizațiile lanțului global de aprovizionare depind direct și indirect unele de altele.

Problemele lanțului de aprovizionare vin în cascadă

În contextul eficienţei, aceste lanțuri globale de aprovizionare s-au concentrat mai mult pe obținerea eficienței financiare. Dar rezultatul a fost lanțuri globale de aprovizionare dezordonate și fragile. Iar o problemă apărută în orice moment este alimentată de alte probleme în…

Citeste continuarea Aici

You might also like