Particule de microplastic au fost descoperite pentru prima oară în sângele uman

În cadrul unui studiu desfăşurat în Olanda și publicat în jurnalul științific Environment International, oamenii de știință au descoperit pentru prima oară mictoparticule de plastic în sângele uman.în urma acestei descoperiri se demonstrează că aceste particule por călătorii în corpul uman şi se pot depozita în organe. Iar impactul asupra sănătăţii este încă necunoscut.

În acest sens, cercetătorii sunt îngrijoraţi deoarece microparticulele de plastic provoacă daune celulelor umane în laborator şi se ştie deja că, în cazul poluării atmosferice, particulele din aer pătrund în organism şi provoacă anual milioane de decese premature.

În prezent, cantităţi uriaşe de deşeuri de plastic sunt aruncate în mediu, iar microplasticele contaminează în prezent întreaga planetă, de la vârful Muntelui Everest până la cele mai adânci oceane. Se cunoştea deja că oamenii ingerează particulele minuscule prin hrană şi apă, şi le inspiră din aer şi au fost găsite dovezi ale prezenţei acestora în probe de fecale prelevate de la bebeluşi şi adulţi.

În contextul dat, oamenii de ştiinţă au analizat probe de sânge de la 22 de…

Citeste continuarea Aici

You might also like