Pentru descoperirea secretele îmbătrânirii, o cercetare are un cost de 1,2 milioane de lire sterline

Oamenii de știință de la Universitatea Liverpool din Marea Britanie sunt gata să descopere secretele îmbătrânirii cu ajutorul unei cercetări care are un cost de 1,2 milioane de lire sterline.

În contextul tehnologic, acestia au creat niște celule musculare în laborator, după care le-au trimis în cosmos la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), pentru a vedea cum reacționează ele în microgravitație.

Astfel, studiul denumit MicroAge a fost trimis în spațiu ieri, 21 decembrie 2021, cu ajutorul unei rachete Falcon 9 a SpaceX, de la Centrul Kennedy din Florida, Statele Unite, potrivitITV.

Celulele musculare umane sunt la fel de mici ca un bob de orez, ele fiind împachetate în 24 de suporturi imprimate 3D, pentru a face față calătoriei. Experții știu că mușchii oamenilor își pierd din masă și din forță pe măsură ce îmbătrânim, ceea ce poate duce la multe probleme de sănătate.

În acest fel, echipa de cercetători de la Universitatea Liverpool speră că monitorizarea creșterii celulelor musculare la bordul ISS (aflată la aproximativ 408 kilometri distanță de Pământ), în microgravitație, va ajuta la rezolvarea puzzle-ului…

Citeste continuarea Aici

You might also like