Peste 800.000 de americani au murit de COVID, de două ori mai mulți decât în al Doilea Război Mondial

De la începutul pandemiei şi până în prezent, Statele Unite au depășit pragul de 800.000 de decese cauzate de COVID, potrivit datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins. Numărul este de două ori mai mare decât al pierderilor umane suferite de SUA în al Doilea Război Mondial.

Site-ul Universităţii Johns Hopkins este actualizat cu regularitate şi prezintă de obicei cifre uşor mai mari decât statisticile oficiale publicate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.

CDC a anunţat că aproximativ 796.000 de americani au murit din cauza infectării lor cu noul coronavirus, până marţi, potrivit Agerpres, care preia dpa.

Referindu-se la cele 800.000 de decese asociate COVID-19, preşedintele american Joe Biden a spus că ele reprezintă „o bornă tragică”.

„Ne aducem aminte de fiecare persoană (dintre cele decedate – n.r.) şi de vieţile trăite de ele, ne rugăm pentru rudele pe care le-au lăsat în urmă”, a declarat Joe Biden.

„Pe măsură ce ne îndreptăm spre iarnă şi ne confruntăm cu o nouă variantă (Omicron – n.r.), trebuie să rămânem hotărâţi şi să continuăm să luptăm…

Citeste continuarea Aici

You might also like