Pete Walsh. ”Copiii nu ar trebuii să fie o ţintă, nici spitalele sau şcolile”

În urma atacurilor asupra spitalelor şi şcolilor din Ucraina, sunt pusi în pericol iminen, un număr de aproximativ şase milioane de copii, a avertizat luni organizaţia umanitară Salvaţi Copiii.

Din cauza acestor confruntări, un copil ucrainean din cinci a fost nevoit să-şi părăsească ţara natală pentru a se refugia din calea războiului, iar cei care au rămas în zonele de conflict se confruntă cu lipsa alimentelor, a apei potabile şi a asistenţei medicale, transmite organizația citată de Agerpres.

În prezent, un număr de 489 de şcoli şi 43 de spitale din Ucraina au fost avariate sau distruse, a precizat organizaţia.

Astfel, ”Şcolile ar trebui să fie un loc sigur pentru copii, nu un loc de frică, răni şi moarte”, a spus Pete Walsh, director regional în cadrul Salvaţi Copiii Ucraina.

De la începutui invaziei Ucrainei de către Rusia, cel puţin 59 de copii au fost deja ucişi în această ţară, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), relatările din presă sugerând că numărul lor real ar putea fi de ordinul sutelor.

În opinia sa, ”Regulile războiului sunt foarte clare”, a spus Pete Walsh. ”Copiii nu sunt o ţintă şi nici…

Citeste continuarea Aici

You might also like