Polițiștii locali, care până acum nu aveau nicio răspundere în acest sens, pot da amenzi pe loc pentru participanții la trafic

În România, o lege importantă a fost votată de Senat. Astfel, polițiștii locali, care până acum nu aveau nicio răspundere în acest sens, pot da amenzi pe loc pentru participanții la trafic. Nu s-a mai întâmplat asta până acum în România.

 Polițiștii locali vor putea cere proprietarilor de mașini datele șoferilor care le-au împrumutat vehiculul și vor putea da amenzi în cazul refuzului acestora.

În contextul acestei legi, practic, în cazul în care cineva împrumută mașina personală, proprietarii ei vor fi nevoiți să transmită informații despre identitatea șoferului care o are pe mână, nu doar la solicitarea poliției rutiere, așa cum e în prezent, ci și a poliției locale, lucru nemaiîntâlnit până acum la nivel național.

Un proiect de lege în acest sens a ajuns deja pe masa senatorilor și a fost adoptat luni seara. Astfel, dacă va fi votat, el va fi aplicat în toată România. Mai mult, polițiștii locali vor putea aplica și amenzi de până la 2.900 de lei celor care nu răspund unor astfel de solicitări. Măsura propusă dorește o identificare mai facilă și amendarea celor ce obișnuiesc să staționeze sau să…

Citeste continuarea Aici

You might also like