Poţi să primeşti 6.000 de lei pentru o mașină veche, fără să aplici la ”Rabla”

Tanczos Barna Ministrul Mediului, a anunțat că proprietarii mașinilor mai vechi de zece ani care le duc la casat ar putea primi 6.000 de lei fără să fie obligați să cumpere alta prin programul ”Rabla”.

Ministrul a precizat că are în vedere o astfel de inițiativă menită să scadă vârsta parcului auto. Barna a dat exemplul Primăriei Sfântu Gheorghe unde, din noiembrie 2021, funcționează un program local prin care locuitorii care renunță la mașinile vechi primesc 3.000 de lei.

În acest sens, ”Avem un exemplu implementat în Sfântu Gheorghe și a avut succes. Am propus această metodă, de a scoate din parcări mașini cu care nu se mai poate circula. A fost un bonus, în valoare de 3.000 de lei. Noi venim în sprijinul administrațiilor locale și în colaborare cu ei poate mai găsim și alte mijloace mai flexibile. Luni vom avea o întâlnire cu asociația municipiilor la care așteptăm reprezentanți de la comune și orașe, să găsim o formulă agreabilă cu autoritățile locale”, a declarat ministrul luni seară, la Digi24.

La propunerii lui Barna, Ministerul Mediului ar urma să aloce o sumă similară cu cea dată de autoritățile locale…

Citeste continuarea Aici

You might also like