Premierul Poloniei spune că „Lukașenko e un executant. Sponsorul se află la Moscova”

Mateusz Morawiecki  prim-ministrul Poloniei,  îl acuză pe Vladimir Putin de orchestrarea crizei refugiaţilor de la graniţa Uniunii Europene cu Belarusul și spune că Lukașenko este doar „un executant al sponsorului său de la Moscova”, relatează Euronews.

În opinia sa, „Lukașenko este doar un executant al acestui nou asalt. Asaltul are un sponsor care poate fi găsit la Moscova, iar acest sponsor este Vladimir Putin”, a spus Morawiecki în timpul unei dezbateri de urgență cu privire la această criză, din parlamentul de la Varșovia.

Șeful guvernului polonez a descris situația de la graniță drept un efort al Rusiei de a perturba o regiune pe care a controlat-o în timpul Uniunii Sovietice.

Astfel, „Securitatea graniței noastre de est este încălcată cu brutalitate. Este prima situație de acest fel din ultimii 30 de ani. Putem spune că integritatea frontierelor noastre este testată”, a adăugat Morawiecki.

La rândul său, Polonia a suplimentat paza la graniță după ce mai multe grupuri compacte de refugiați au încercat să rupă barierele de sârmă ghimpată pentru a intra pe teritoriu european. Mii de refugiați și migranți…

Citeste continuarea Aici

You might also like