Preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat din Rusia a ieșit în spațiul public și i-a răspuns lui Bogdan Aurescu

Recent, Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a numit activitățile militare rusești din aproapierea Mării Negre ca fiind „desfăşurări ameninţătoare”. La auzul acestor afirmații, Rusia are o reacție neașteptată. Astfel că preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat din Rusia a ieșit în spațiul public și i-a răspuns lui Bogdan Aurescu.

În replică, Andrei Kartapolov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a reacţionat la o declaraţie făcută cu de ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Marți, Bogdan Aurescu a vorbit public despre „desfăşurările ameninţătoare de forţe ruseşti  în proximitatea Ucrainei şi la Marea Neagră” și despre activitatea intensă a statelor membre NATO în regiunea respective. Acesta a enumerat și anumite țări care nu sunt riverane Mării Negre, potrivitTASS şi Interfax.

Răspunsul lui Andrei Kartapolov

Miercuri,Andrei Kartapoliv a oferit un răspuns acestor afirmații.

Astfel, „Zeci de nave de război ale unor ţări membre ale NATO au fost prezente numai în decursul acestui an în Marea Neagră”, a afirmat Andrei Kartapolov,…

Citeste continuarea Aici

You might also like