Producătorul auto Volkswagen mizează pe viitorul electric şi va construi o nouă fabrică în Germania

Din punct de vedere electric, producătorul auto german Volkswagen va construi o nouă fabrică pentru automobile electrice în Germania şi ar trebui să anunţe, în săptămânile următoare, exact unde va fi aceasta amplasată. În plus, planurile  lui Herbert Diess sunt mari pentru cea de-a doua jumătate a anului 2022.

 

În curând, Volkswagen va decide, unde va construi noua fabrică

În contextul auto electric, gigantul auto german ar trebui să decidă, până la finele lunii martie, unde va amplasa noua sa fabrică de automobile pur electrice din Germania.

Încă din 2021, VW anunţa că va construi o nouă fabrică de maşini de ultimă generaţie în apropierea sediului său din Wolfsburg, în intenţia de a-şi creşte competitivitatea, transmite agenţia Reuters.

Din considerente competitiţionale, această decizie ar putea fi interpretată şi ca un răspuns la adresa rivalului american Tesla, care construieşte o fabrică lângă Berlin.

De altfel, noua fabrică face parte din proiectul Trinity al grupului german, în cadrul căruia producătorul auto doreşte să construiască un autoturism electric emblematic la Wolfsburg, cu începere din 2026.

Sindicatul…

Citeste continuarea Aici

You might also like