Radarele fixe vor apărea din nou pe drumurile din România, alături de camere de filmat

În România, radarele fixe vor apărea din nou pe drumuri alături de camere de filmat. Cei care încalcă Codul Rutier vor fi amendați. Radarele fixe revin după ce în urmă cu mai bine de 10 ani, au fost declarate ilegale.

În contextul rutier, România nu mai are radare fixe de mai bine de 10 ani, asta deoarece au fost declarate ilegale. În același timp, Uniunea Europeană ne oferă bani prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a crește nivelul de siguranță pe șoselele din țara noastră.

Este vorba de zeci de milioane de euro pentru radare fixe, camere de supraveghere a traficului și limitatoare de viteză.

Fonduri europene pentru radare fixe, camere de supraveghere și limitatoare de viteză

În acest sens, Poliția Română vrea să monteze 500 de camere video, 300 de radare fixe și 1000 de limitatoare de viteză pe drumurile publice. Acestea vor costa în total 35 de milioane de euro, iar banii ar urma să vină din PNRR. Echipamentele intră în componența unui sistem electronic pentru monitorizarea circulației pe care Ministerul Transporturilor vrea să îl implementeze.

Concret, această legislație trebuie adoptată până…

Citeste continuarea Aici

You might also like