România se va confrunta cu valul cinci până în mai 2022, iar persoanele nevaccinate se expun riscului de infectare cu Sars-Cov-2 este avertismentul epidemiologului Octavian Jurma

În România, medicul epidemiolog Octavian Jurma a transmis un mesaj de interes public pe rețelele de socializare. Potrivit spuselor sale, ţara noastră se va confrunta cu valul cinci până în  luna mai 2022, iar persoanele nevaccinate se expun, în prezent riscului de infectare cu Sars-Cov-2.

Octavian Jurma: Omicron este 100% dominantă acum în România

În acest sens, Octavian Jurma explicat că marți, 22 martie, a apărut raportul VOC (variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare) pentru săptămâna trecută, iar dominanta BA.2 în numărul de secvențieri noi a crescut la 56.5%.

În opinia sa, „Noua fază de creștere (minival) e alimentată acum de noua versiune. E probabil ca acest ”val în val” să dureze încă 2-3 săptămâni și să prelungească valul 5-Omicron până în luna mai. E însă puțin probabil să asistăm la un nou val similar celui produs de BA.1 (dar nu exclus).

Este a doua săptămână în care Delta este la 0% deci putem spune că Omicron este 100% dominantă acum în România. În ciuda apartenenței la familia Omicron, diferența dintre BA.2 si BA.1 este mai mai mare decât între Delta și Gamma. De aceea riscul de…

Citeste continuarea Aici

You might also like