Roverul Perseverance a devenit prima navă spațială care a înregistrat sunetele Planetei Roșii prin microfoane speciale

Roverul Perseverance al NASA a înregistrat cinci ore de sunete de pe Marte, iar oamenii de știință au declarat că înregistrările i-au făcut să se simtă ca și cum s-ar afla „chiar acolo”. Astfel, roverul a devenit prima navă spațială care a înregistrat sunetele Planetei Roșii prin microfoane speciale, potrivit unui comunicat de presă emis de NASA.

În opinia sa, „Am văzut cu toții imaginile frumoase pe care le-am obținut de pe Marte, dar, având și sunet pentru a completa aceste imagini, mă face să simt de parcă aș fi acolo, pe suprafață”, a spus dr. Lanza într-un videoclip lansat de NASA.

Din punctul de vedere al specialiştilor, sunetele înregistrate de rover – zgomotele puternice ale unui laser, rotoare care bâzâie, roțile roverului care zdrobesc pietriș – s-ar putea să nu fie remarcate de un ascultător obișnuit. Cu toate acestea, pentru oamenii de știință, aceste sunete sunt foarte importante. Ele îi ajută să afle mai multe despre atmosfera planetei, cum sunetul călătorește pe planetă și ajută și la întreținerea navelor spațiale.

Citeste continuarea Aici

You might also like