S-a confirmat prezenţa unui virus periculos, care se transmite extrem de rapid prindre copii

Institutul Cantacuzino din București a confirmat prezenţa unui virus periculos, care se transmite extrem de rapid şi care a afectat copiii în Buzău. În prezent, județul respectiv se află în alertă medicală.

Este vorba despre virusul gripal de tip A, care a fost confirmat la doi fraţi din mediul rural. În prezent, sistemul medical din Buzău se confruntă cu pacienți infectați cu virusul respectiv. Din nefericire, Buzăul nu are acoperire vaccinală împotriva virusului gripal de tip A.

În contextul medical, primele persoane bolnave au fost depistate după ce a fost eliminată obligativitatea purtătii măştii de protecţie în spaţiile publice şi în unitățile de învățământ, a informat Adevărul.

Recent, managerul Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, Dr. Florin Roșu, a avertizat că există șanse mari ca difteria și poliomielita să fie răspândite în țara noastră de către refugiații de război, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat încă din 2019 persoane îmbolnăvite de difterie în Ucraina iar în 2021 a fost depistat și un om cu poliomielită cu tulpină sălbatică.

 În România, copiii sunt…

Citeste continuarea Aici

You might also like