Se intensifică cererea medicamentului Iodura de potasiu în frica provocată de posibilitatea unui atac nuclear

În urma conflictului militar provocat de Rusia în Ucraina, românii și-au amintit de un medicament administrat în regimul comunist, după dezastrul de la Cernobîl din 1986.

Românii solicită medicamentul în farmacii

În prezent, în farmaciile din Bucureşti, un procent de 10% dintre clienți, au solicitat în ziua de luni, 28 februarie, iodură de potasiu. Lucrătoarea din farmacie spune că oamenii se tem de posibilitatea unui atac nuclear.

Astfel, „Azi, ca niciodată, 10% din clienți mi-au cerut iodură de potasiu. La scurt timp mi-am dat seama că, de fapt, oamenii se gândesc că ne atacă Putin cu armele nucleare. Iodura de potasiu este utilizată în caz de accidente nucleare, pentru că previne absorbiția iodului radioactiv în tiroidă”, a declarat o farmacistă din București pentru gândul.ro

Din punct de vedere al preţului, aceasta a mai spus pentru sursa menționată că prețul medicamentului respectiv a crescut foarte mult în doar 24 de ore.

Concret, „O clientă mi-a spus că duminică se uitase pe internet și era 30 de lei un flacon cu iodură de potasiu, iar luni costa 70 de lei”, a explicat farmacista.

Iodura de potasiu și frica…

Citeste continuarea Aici

You might also like