Serbia și Kosovo se ceartă cu privire la plăcuțele de înmatriculare

Tensiuni uriașe în Europa! Armatele au fost puse în alertă maxime, pe fondul unei cerți din Serbia și Kosovo cu privire la plăcuțele de înmatriculare. Deja au apărut imagini cu vehicule militare dislocate către granița cu Kosovo.

O ceartă legată de plăcuțele de înmatriculare pare un motiv puțin probabil pentru a pune trupele în stare de alertă și pentru a intra în conflict cu partenerii internaționali, însă Serbia și Kosovo fac în prezent exact acest lucru.

Insistența Kosovo ca locuitorii de etnie sârbă să renunțe la plăcuțele de înmatriculare emise de Serbia tensionează relațiile cu principalii săi susținători internaționali, UE și Statele Unite.

În acest sens, zrupele de menținere a păcii ale NATO, Kfor, își sporesc patrulele în caz de incidente. Și ministrul sârb al Apărării a declarat că trupele sale sunt pregătite „să protejeze toți cetățenii Serbiei, inclusiv sârbii din Kosovo”.

Poliția kosovară a început deja distribuirea primelor avertismente

Concret, la scurt timp după miezul nopții de marți, poliția kosovară a început să distribuie primele mustrări scrise, deoarece termenul limită…

Citeste continuarea Aici

You might also like