Șoferii au parte de vești proaste încă de la începutul anului 2022, din cauza modificării accizelor

În România, şoferii au parte de vești proaste încă de la începutul anului 2022. Din cauza modificării accizelor, aceștia vor plăti mai mult pentru un plin al mașinii. Modificarea îi vizează pe cei care au mașini pe benzină, motorină și GPL.

 Câți bani vor scoate din buzunar de la 1 ianuarie

În contextul modificărilor accizei, şoferii vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar începând din 2022. Așadar, un litru de benzină va crește cu 6,5 lei/litru, fără TVA ți un litru de motorină va crește cu 6 lei/litru tot fără TVA.

În ceea ce îi privește pe cei cu mașini pe GPL, acciza va crește la 14,08 lei/GJ, față de 13,59 de lei/GJ cât este în prezent.

Codul Fiscal arată că nivelul accizelor aplicabil de la data de 1 ianuarie a fiecărui an este actualizat cu creştere preţurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată la luna septembrie a anului anterior celui de aplicare.

În ţara noastră, în momentul de față, prețul la benzină și motorină este de aproximativ 6 lei pe litru, după ce în octombrie ajunsese la aproape 7 lei. Amintim că prețul carburanților era de aproximativ 4,7 lei în urmă cu un an.

Ce se va…

Citeste continuarea Aici

You might also like