Șoferii care nu-și achită amenzile rutiere riscă să rămână fără permisul de conducere

În contextul schimbărilor din codul rutier, şoferii care nu-și achită amenzile rutiere riscă să rămână fără permisul de conducere, în cazul în care o propunere legislativă înregistrată recent la Senat va deveni lege. Potrivit inițiatorilor, această măsură îi va obliga pe șoferi să își achite datoriile, crescând astfel încasările din amenzi la bugetele autorităților locale.

Astfel, șoferii care sunt amendați au la dispoziție 60 de zile pentru a plăti amenda rutieră, iar dacă depășesc acest termen li se va suspenda permisul de conducere. Suspendarea va rămâne în vigoare până în momentul în care vor achita datoria respectivă.

În prezent, legislația actuală arată că poți plăti jumătate din cuantumul  amenzii în termen de 15 zile de la data comunicării procesului verbal. În plus, neatacarea procesului verbal în termen de 15 zile precum și a hotărârii judecătorești prin care s-a soluționat contestarea amenzii, constituie doar titluri executorii. Mai exact, după acest termen șoferul riscă doar executarea silită, potrivit legislației actuale.

Ce modificări s-au făcut la Codul Rutier?

În data de 27 ianuarie…

Citeste continuarea Aici

You might also like