SUA au anunţat că ridică sancțiunile impuse Rusiei cu o singură condiție

SUA au lansat un anunţ, în plin război. La o săptămână după ce președintele american Joe Biden a anunțat sancțiuni aspre pentru Moscova, Casa Albă precizează că acestea ar putea fi ridicate, cu o singură condiție.

Într-un interviu acordat pentru agenția rusă de presă, Tass, Victoria Nuland, subsecretar de Stat al SUA a anunțat că SUA vor ridica sancțiunile dure impuse după declanșarea invaziei, doar dacă Rusia oprește orice operațiune militară și se retrage.

Totodată, oficialul american a mai precizat că o altă condiție pusă de SUA pentru ridicarea sancțiunilor este aceea ca Rusia să recunoască suveranitatea, integritatea teritorială și dreptul de a exista pentru Ucraina.

În acest sens, precizările Casei Albe vin în contextul în care SUA, UE, Canada și Marea Britanie au impus Rusiei cele mai dure sancțiuni din istoria recentă.

Concret, pe lângă cele impuse în urmă cu aproape o săptămână, în cursul zilei de joi, SUA au mai adăugat și alte sancțiuni dure. Mai exact, o nouă serie de oligarhi ruși au fost adăugați pe lista neagră a sancțiunilor, ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina.

Printre cei vizați se…

Citeste continuarea Aici

You might also like