Substanță chimică nocivă, în sute de produse, aceasta poate afecta creierul și funcția hormonală

Conform unui nou studiu publicat de Environmental Pollutio, expunerea constantă la substanțe chimice, cunoscute sub denumirea de ftalați, poate duce la moartea prematură.

Țineți departe de casă aceste produse! Există riscul de moarte prematură

Astfel că, cercetarea a descoperit o legătură între aceste substanțe chimice și bolile de inimă, transmite Insider. Ftalații sunt responsabili și de o serie de probleme hormonale.

De asemenea, expunerea la ftalați poate provoca și diabet și obezitate, potrivit mai multor studii recente. Din nefericire, aceste substanțe chimice periculoase pot fi găsite în sute de articole existente pe piață. În plus, le avem lângă noi zi de zi și le folosim fără să știm cât de periculoase pot fi. Este vorba de  recipiente de depozitare a produselor alimentare, produse cosmetice, parfumuri și jucării, conform Insider.

Puţin înainte de aceste cercetări, oamenii de știință  descoperiseră că ftalații pot afecta funcția hormonală, provocând probleme legate de creier și sistemul imunitar, de dezvoltare și de reproducere, conform Institutului Național de Științe ale Sănătății Mediului. De asemenea,…

Citeste continuarea Aici

You might also like