Sute de australieni au primit rezultate false la testul COVID-19

Sute de australieni au primit rezultate false la testele de depistare a coronavirusului făcute de un laborator din Sydney. Aceştia au fost informaţi că rezultatul testelor a fost negativ, cu toate că aceștia se îmbolnăviseră de COVID-19, transmite BBC.

Astfel, greşeala, care a avut loc în perioada Crăciunului, s-a datorat unei „erori de procesare a datelor”. Laboratorul SydPath și-a cerut scuze și a spus că greșeala, care a afectat 886 de oameni, a fost posibilă din cauza volumului „fără precedent” de teste efectuate.

Unii dintre cei afectați au precizat că din cauza rezultatelor greşite s-ar putea să-i fii infectat și pe alți membri ai familiei pentru că nu știau că au COVID-19. Incidentul a avut loc în situaţia în care Australia se confruntă cu tot mai multe infectări cu noua variantă super-contagioasă Omicron, care s-a extins în toate statele și teritoriile țării.

La început, laboratorul din Sydney a recunoscut că 400 de oameni au fost informați în mod eronat, chiar de Crăciun, că rezultatul testelor lor a fost negativ, cu toate că aveau COVID-19. Mai târziu, SydPath a anunțat că alte sute de oameni au primit rezultate…

Citeste continuarea Aici

You might also like