Toyota lansează în 2022 primele mașini electrice în România

Toyota lansează anul viitor, pe piaţa din România primele mașini electrice: bZ4X, primul SUV electric al mărcii japoneze și Proace Electric, model disponibil atât pentru transportul de persoane, cât și ca utilitară, au precizat pentru wall-street.ro reprezentanții companiei.

În primul trimestru al anului 2022 va ajunge în România SUV-ul electric Toyota bZ4X. Toyota bZ4X este realizat pe platforma e-TNGA și dispune de două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte.

Astfel, modelul electric japonez cu o autonomie de aproximativ 500 de kilometri (WLTP) va fi disponibil în două versiuni: cu tracțiune față (un motor de 150 kW) și cu tracțiune integrală (două motoare electrice de 80 kW). Versiunea cu tracțiune față va avea 204 CP, în timp ce versiunea cu tracțiune integrală va avea 217 CP.

Mai mult, bateria Li-Ion a SUV-ului japonez are o capacitate de 71.4 kWh și poate fi încărcată rapid la 150 kW. Timpul de încărcare de la 0 la 80% este de 30 de minute.

De asemenea, un alt model electric este utilitara electrică Proace CITY Electric, disponibila și pentru transportul de persoane Proace City Verso Electric.

Modelele Proace Electric sunt…

Citeste continuarea Aici

You might also like