Turcii de la Ford Otosan vor investi aproape 500 de milioane de euro în fabrica de la Craiova

Constructorul auto a anunțat că transferul de proprietate la uzina Ford a fost finalizat. Din informaţiile unui comunicat de presă trimis vineri, 1 iulie, turcii de la Ford Otosan vor investi aproape 500 de milioane de euro în fabrica de la Craiova.

Astfel, Ford Otosan va prelua proprietatea fabricii Ford din Craiova, se arată într-un comunicat al constructorului auto, care adaugă că prin acest acord, Ford a transferat proprietatea asupra fabricii din România. În contextul activităţilor aceasta produce vehicule și motoare.

În acest fel, Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, va avea posibilitatea de a-și extinde operațiunile la nivel național.

În urma transferului de proprietate, a fabricii de la Craiova, a fost creată o nouă companie – Ford România Services SRL – care integrează activităţile de vânzări şi marketing ale Ford în România (Compania Naţională de Vânzări), condusă de Roxana Capătă şi Ford Business Solutions Center (FBS), condus de Dieter Rogmann. De asemenea, unele funcţiuni europene suplimentare, precum Serviciile de Cumpărări şi Contabilitate, care operează din Craiova, îşi vor…

Citeste continuarea Aici

You might also like