UE intenționează să cumpere şi să distribuie vaccinuri împotriva mai multor boli pentru refugiații ucraineni

În contextul evenimentelor din Ucraina, comisarul Uniunii Europene pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a anunțat, în cursul zilei de marți, că UE intenționează să cumpere şi să distribuie vaccinuri împotriva mai multor boli pentru refugiații ucraineni.

Astfel, reuniunea cu privire la această criză, efectuată prin videoconferință, comisarul Uniunii Europene pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că blocul comunitar intenționează să cumpere şi să distribuie vaccinuri împotriva rujeolei, poliomielitei, tuberculozei şi Covid-19 pentru refugiații ucraineni, scrie Reuters.

În opinia sa, ”Acoperirea de vaccinare în Ucraina a fost foarte scăzută pentru mai multe boli care pot fi prevenite prin vaccinare, în special pentru copii, cum ar fi tuberculoza, poliomielita, rujeola, dar şi pentru Covid-19”, a spus aceasta.

Din punct de vedere medical, presa internațională mai scrie că ratele de vaccinare împotriva rujeolei, poliomielitei şi tuberculozei în Ucraina sunt estimate a fi sub nivelurile recomandate pentru a opri epidemiile, în timp ce arată că 82% dintre copiii ucraineni au fost vaccinaţi împotriva rujeolei şi aproximativ…

Citeste continuarea Aici

You might also like