Uleiul de canabis, eficient pentru tratarea autismului

Recent, o echipă de cercetători din Israel, de la Universitatea Tel Aviv, a tratat cu succes autismul în experimente pe animale cu ajutorul uleiului de canabis medicinal.

Astfel, Cercetătorii au descoperit că tratamentul cu ulei de canabis medicinal îmbunătăţeşte atât parametrii comportamentali ai autismului, cât şi pe cei biochimici.

”Procesul obişnuit de testare a noilor medicamente implică cercetarea în vase Petri, urmată de modele animale şi, în final, de un studiu clinic pe oameni”, a explicat Daniel Offen, profesor la Facultatea de Medicină Sackler.

În plus, ”În cazul canabisului medicinal, procesul a fost inversat: tratamentele au început pe oameni. Deoarece canabisul nu este definit ca medicament, au fost deja efectuate studii pe copii şi adolescenţi cu autism – fără cercetări preliminare care să abordeze probleme precum efectul canabisului asupra proceselor biochimice din creier, lichid cefalorahidian sau sânge şi cine poate beneficia de ce tip de ulei de canabis. Există multă dezinformare pe tema canabisului medicinal şi a autismului, iar proiectul de doctorat al lui Shani Peleg reprezintă o cercetare de bază de pionierat în ceea…

Citeste continuarea Aici

You might also like