Un nor toxic cu metale grele, provocat de bombardamentele din Ucraina, pune în pericol ţările din apropiere

Un pericol mare pentru România, dar şi alte ţări europene, este cauzat de existenţa unui nor toxic, provocat de luptele intense din Ucraina, care  poate afecta organismul  uman şi nu numai.

 

Nor toxic cu metale grele, provocat de bombardamentele din Ucraina

În acest caz de poluare, norul toxic ar conţine sulf, plumb şi alte metale grele, substanţe extrem de periculoase pentru sănătate, nor care s-a format în urma bombardamentelor puternice din Ucraina şi, ulterior, a început să se deplaseze spre vest.

Astfel, “Cetățenii din zonă (din Ucraina – n.red.) au primit sugestia să nu consume animale locale și să nu folosească legume și fructe din producția locală”, afirmă Ion Petrescu, analist militar.

Concret, norul a ajuns deja în Polonia, Republica Moldova şi alte ţări europene, iar România este şi ea pe lista ţărilor unde se pot vedea efectele deplasării acestui nor toxic.

În contextul sanitar, efectele cele mai puternice s-au putut vedea în acest weekend şi luni, 21 martie, astfel că persoanele care ies afară din casă sunt sfătuite să petreacă prea mult timp în aer liber, să poarte o mască, pentru protecţie, dar şi să…

Citeste continuarea Aici

You might also like