Un spital COVID din România a rămas fără oxigen, două persoane au decedat

Situație dramatică la un spital COVID din România. Instalația de oxigen de la Spitalul Covid Tg. Cărbunești a cedat, vineri dimineața. Până în acest moment au fost anunțate două decese. Informația tragică a fost făcută publică de ministrul Sănătății. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Stare de alertă maximă în România. Situația este gravă la Spitalul Târgul Cărbuneşti din județul Gorj. Instalația de oxigen de aici a cedat, vineri dimineața. De asemenea, imediat a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Ministerul Sănătății a anunțat două decese.

La secția ATI erau internate 15 pacienţi, care au fost mutați în ambulanțe și li se administrează oxigen din butelii. De asemenea, peste 100 de pacienți trebuie transferați de la spitalul suport COVID-19 către alte unități medicale.

În plus, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj transferă butelii de oxigen de la mai multe spitale din judeţ, potrivit purtătorulului de cuvânt al ISU, Florin Chisim. Acesta a precizat că a fost cerut sprijin şi de la unităţi medicale din judeţele învecinate.

“Deocamdată nu există pacienţi afectaţi,…

Citeste continuarea Aici

You might also like