Un vaccin pe bază de ARN mesager ar putea fi eficient și împotriva virusului HIV

În data de 9 decembrie 2021, cercetătorii din SUA au publicat în revista Nature, un studiu conform căruia vaccinul anti-SIDA pe care l-au dezvoltat a avut rezultate preliminare promiţătoare în urma testelor realizate pe animale. Vaccinul folosește tehnologia ARN mesager utilizată și de companiile Pfizer-BioNTech şi Moderna împotriva Covid-19.

Acest vaccin anti-SIDA a dovedit că are un profil bun de siguranţă atunci când a fost administrat unor macaci, iar riscul de infectare în urma expunerii la virusul HIV a fost redus cu 79%. Noul ser va necesita însă câteva ameliorări înainte de a putea fi testat pe oameni.

În contextul medical, „În pofida celor aproape patru decenii de eforturi depuse de comunitatea ştiinţifică globală, un vaccin eficient care să prevină infectarea cu HIV rămâne un obiectiv ce nu a putut fi atins până acum”, a declarat într-un comunicat celebrul specialist american în imunologie Anthony Fauci, coautor al studiului.

În plus, „Acest vaccin experimental cu ARN mesager combină mai multe caracteristici, care ar putea să surmonteze deficienţele altor vaccinuri experimentale anti-HIV, şi reprezintă din acest motiv o…

Citeste continuarea Aici

You might also like