Valurile gigantice din staţiunea Nazare sunt determinate de canion submarin care are 200 km lungime și 5 km adâncime

În trecut, Nazaré era o stațiune la malul mării care se golea iarna. Acum este epicentrul surfingului, datorită valurilor de mărimea unui zgârie-nori generate de cel mai mare canion subacvatic din Europa, relatează BBC.

Încă din secolul al XVI-lea, fortul construit pe stânci, primește mii de turiști din octombrie până în martie, când are loc sezonul de surfing. Toți speră să-i vadă pe cei mai buni surferi pe valuri înalte din lume, care încearcă să atingă experența supremă: să riște totul pentru a călări pe valurile monstruoase, de mărimea unui zgârie-nori.

Localnicii din Nazaré au știut întotdeauna că valutile lor sunt cele mai mari, deși nu aveau idee de dimensiunile lor. În zilele furtunoase de iarnă, întreaga zonă părea că tremură, iar tunetul valurilor răsuna până în munți. Surferii locali mergeau pe valuri până la un punct, dar știau când era timpul să iasă. Cu siguranță nu ar fi visat să înfrunte valurile gigantice.

Până de curând, nici profesioniștii din surfing nu credeau că este posibil. În 2004, un grup de surferi pe valuri înalte a venit să încerce valurile, dar au renunțat după…

Citeste continuarea Aici

You might also like