Varianta Omicron provoacă din nou haos în lanțul de aprovizionare în întreaga lume

În prezent, varianta Omicron provoacă din nou haos în lanțul de aprovizionare iar pe măsură ce guvernele înăspresc restricțiile de circulație, companiile de logistică din întreaga lume se confruntă cu dificultăți în a găsi personal suficient, informează Bloomberg.

De la navigatori care refuză să se întoarcă pe nave, până la șoferii de camioane a căror îngrijorare cu privire la închiderea frontierelor cauzate de Covid depășește atracția salariilor mai mari, industria transporturilor se pregătește pentru un alt an roller coaster de întreruperi ale lanțului de aprovizionare.

În opinia sa, „2022 se pregătește a fi un alt an de perturbări severe, pentru aprovizionare și costuri extreme pentru proprietarii de mărfuri”, a declarat Simon Heaney, analist la firma de consultanța maritimă Drewry.

În viziunea Uniunii Internaționale de Transport Rutier, aproximativ o cincime din toate posturile de șofer profesionist de tir sunt neocupate, în ciuda faptului că mulți angajatori oferă salarii mari. Bloomberg dă ca exemplu România, unde mulți șoferi de tir nu mai vor să accepte locuri de muncă pe distanțe lungi în alte părți ale…

Citeste continuarea Aici

You might also like