Vizita la medic în boală hemoroidală

Deşi aproximativ 50% dintre persoanele adulte suferă în decursul vieții un episod de boală hemoroidală, foarte puţine persoane aleg să se prezinte la medic atunci când observă primele simptome ale bolii hemoroidale. Motivele sunt multiple, însă trebuie să menţionăm încă de la început faptul că neprezentarea la timp la medic şi neavând un tratament adecvat situaţiei individuale, boala se poate agrava, iar tratarea va fi mult mai dificilă.

Dacă nu eşti sigur la ce doctor te duci pentru hemoroizi, te invităm să citeşti în continuare şi să afli mai multe detalii atât despre medicul specialist care se ocupă de tratarea hemoroizilor, cât şi despre cauzele care duc la apariţia lor, simptome asociate bolii, dar şi despre tratamentele hemoroidale.

 1. Vizita la medic

Încă de când observi primele simptome, trebuie să ştii că medicul specialist la care trebuie să te prezinţi este medicul proctolog. Proctologia, ramură a chirurgiei colorectare, se ocupă cu studierea, diagnosticarea, tratarea, dar şi prevenirea bolilor ce pot afecta canalul anal, anusul şi regiunea perianala. Medicul proctolog este cel care, în urma unor investigaţii de…

Citeste continuarea Aici

You might also like