Volodimir Zelenki: Dezastrul de la Cernobîl s-ar putea repeta în orice moment

În semnalul de alarmă, la nivel mondial, venit din partea președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, evidenţiază dezastrul de la Cernobîl care s-ar putea repeta în orice moment, având în vedere ultimele lovituri ale rușilor la centrala nucleară ucraineană Zaporojie.

În acest sens, Volodimir Zelenski se teme de ce este mai rău. În discursul său transmis națiunii, preşedintele ucrainean a vorbit despre noile lovituri ale rușilor de la centrala nucleară ucraineană Zaporojie și totodată a amintit despre dezastrul de la Cernobîl.

Mai mult, liderul de la Kiev susține că centrală nucleară Zaporojie este cea mai mare centrală electrică din Europa și are șase reactoare, spre deosebire de situația de la Cernobîl când un singur reactor a explodat.

Astfel, „Lumea nu trebuie să uite Cernobîlul şi faptul că Zaporojie este cea mai mare centrală electrică din Europa. Dezastrul de la Cernobîl (în 1986) este explozia unui reactor, iar centrala de la Zaporojie are şase reactoare”, a declarat el, în cotidianul discurs video, arată AFP.

În contextul siguranţei, președintele ucrainean a mai adăugat că este nevoie de sancțiuni noi…

Citeste continuarea Aici

You might also like