10,3 milioane de euro pentru aeroporturile românești care au avut pierderi în pandeme, aprobaţi de UE

Uniunea Europeană a aprobat luni, 13 decembrie, o schemă de ajutor de stat pentru aeroporturile românești, în valoare totală de 10,3 milioane de euro. Fondurile au  ca scopul de a compensa pierderile înregistrate în perioada iulie 2020 – decembrie 2021, în contextul pandemiei.

Concret, este vorba despre aeroporturile cu un trafic anual de pasageri cuprins între 200.000 şi 3 milioane de pasageri.

Astfel, „Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 10,3 milioane euro (51,5 milioane lei) pentru sprijinirea operatorilor aeroportuari în contextul pandemiei de coronavirus. Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat. Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenţii directe”, informează CE.

În contextul activităţilor, această schemă este menită să răspundă nevoilor de lichidităţi ale beneficiarilor şi să îi ajute să îşi continue activităţile în timpul pandemiei şi după aceasta. Comisia a constatat că schema românească respectă condiţiile prevăzute în cadrul temporar.

Însă, acest ajutor nu va depăşi 2,3 milioane euro per beneficiar şi se va acorda până la 30 iunie…

Citeste continuarea Aici

You might also like