87,05% dintre locuitorii care au votat la referendum au fost pentru secesiunea regiunii din Ucraina și aderarea la Federația Rusă

Rusia a anunțat rezultatele referendumului din Herson în cadrul unei ședințe a comisiei electorale regionale. Au fost numărate toate buletinele, iar 87,05% dintre locuitorii care au votat la referendum au fost pentru secesiunea regiunii din Ucraina și aderarea la Federația Rusă, conform cifrelor oferite de autoritățile ruse.

Astfel, președintele Comisiei electorale regionale, Marina Zaharova, susține că 97.051 de participanți la referendum doresc aderarea regiunii Herson la Federația Rusă.

În afirmaţiile sale, „497.051 de participanți la referendum au răspuns Da la întrebarea Sunteți în favoarea secesiunii regiunii Herson din Ucraina, a formării acesteia ca stat independent și a aderării sale la Federația Rusă cu drepturile unui subiect al Federației Ruse?. Aceasta reprezintă mai mult de 50% din numărul participanților la referendum.

Pentru a lua în considerare problema în sprijinul căreia au votat mai mult de jumătate din participanții la referendum pe listă, a fost aprobată”, a declarat președintele Comisiei electorale regionale, Marina Zaharova, conform Interfax.

În contextul comisiei electorale,  un număr de 571.001…

Citeste continuarea Aici

You might also like