Agenţia ucraineană Energoatom a acuzat forţele militare ruse care au ocupat centrala nucleară Zaporojie că i-au răpit şi maltratat personalul

În Ucraina, Agenţia Energoatom a acuzat forţele militare ruse care au ocupat, încă din luna martie, centrala nucleară Zaporojie din sud-estul ţării că i-au răpit şi maltratat personalul.

Încă din luna martie, chiar dacă centrala este ocupată de către militarii ruși, angajații centralei sunt cetățeni ucraineni care lucrează acolo încă dinantea invaziei militare în Ucraina, informează joi dpa.

Angajații centralei lucrează sub presiunea forțelor ocupante

În acest sens, preşedintele agenţiei Energoatom, Petro Kotin, a declarat pentru grupul media german Funke că aproximativ 200 de persoane au fost reţinute, iar compania deține nicio informație despre unde s-ar afla unii dintre angajați în prezent, acesta a mai adăugat că au existat cazuri în care angajaţii agenţiei au fost torturaţi şi ucişi.

În opinia sa, președintele companiei a afirmat că este foarte dificil ca angajații să-și desfășoare activitatea, în astfel de condiții sub presiune, în cadrul centralei de la Zaporojie, adăugând că cei care au rămas au înţeles cât de important este să mențină standardele de siguranţă nucleară şi de protecţie împotriva…

Citeste continuarea Aici

You might also like