Alexandru Rafila spune că nu va fi un lockdown în România

În prezent, în România numărul persoanelor infectate cu Sars-Cov-2 crește zilnic iar majoritatea românilor se întreabă dacă vom avea, din nou, un lockdown. În acest context, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a clarificat situația din România.

Deși nu crede că numărul persoanelor infectate cu Sars-Cov-2 va scădea curând, Alexandru Rafila este ferm convins că nu vom mai avea un lockdown în România și nici restricții împotriva COVID-19.

În afirmaţiile sale, „Nu o să scadă. Săptămâna trecută am avut aproape 45.000 de cazuri, adică 7.000 și ceva de cazuri pe zi. Estimez că în raportarea de săptămâna viitoare, pe care o vom face luni sau marți, o să avem undeva în jur de 70.000 de cazuri înregistrate, adică o medie de 10.000 de cazuri pe zi. În Franța au aproape 200.000 de cazuri pe zi și singura restricție este legată de utilizarea, în anumite spații închise și în transportul în comun, a măștii.

Nu cred, în niciun fel, și e o convingere a mea, că vom mai ajunge în situația unui lockdown în România sau la restricții care să limiteze activitatea economică și socială. Aceste noi valuri COVID-19, care…

Citeste continuarea Aici

You might also like