Amenajarea locuinței – stil modern, minimalist

Stilul modern, minimalist, este preferat din ce în ce mai mult atunci când vine vorba de amenajarea locuinței. Nu doar că acesta oferă un spațiu aerisit, ușor de intreținut, util și ușor de curățat, dar în același timp arată foarte bine. Există câteva elemente care predomină în acest stil, reușind astfel să identifici amenajarea ca aparținând acestuia.

Elemente specifice stilului minimalist

Stilul minimalist se identifică în primul rând prin spațiul aerisit, mobilierul redus, cu piese strict esențiale și pe cât posibil convertibile, astfel încât să nu se încarce inutil locuința și să te bucuri de funcționalitatea pieselor de mobilier din mai multe puncte de vedere. Culorile folosite sunt uni, în nuanțe neutre, gri și crem, și se evită folosirea accesoriilor și obiectelor decorative. Se merge cât mai mult pe lumină naturală, astfel că se aleg termopane mari care să lase cât mai mult ca aceasta să pătrundă în casă.

În plus se evită folosirea perdelelor și draperiilor, sau se merge pe cele din materiale subțiri, tot pentru a ajuta pătrunderea cât mai multă a luminii naturale. În general textilele sunt excluse din…

Citeste continuarea Aici

You might also like