ANAF a transmis situația a circa 53.000 de firme către Poliția Română pentru a începe cercetările penale

În prezent, ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) a transmis situația a unui număr de 53.000 de firme către Poliția Română pentru a începe cercetările penale, în condițiile în care acele firme au, în medie, restanțe de peste 7.000 de lei.

Astfel că în fruntea „listei negre” se află compania CFR Marfă.

Concret, profit.ro precizează că CFR Marfă se află în fruntea listei trimisă de ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) către IGPR (Inspectoratului General al Poliţiei Române) pentru cercetări penale.

În conextul financiar, CFR Marfă are restanţe de aproape 22 milioane de lei intrate sub incidenţa prevederilor legale care incriminează reţinerea fără virare la buget a unor contribuţii şi impozite cu reţinere la sursă.

Din datele unui document trimis la finalul lunii iulie de către Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, CFR Marfă avea restanţe la plata contribuţiilor la pensie şi sănătate pentru salariaţi.

În contextul unei modificări legislative intrate în vigoare la data de 1 martie 2022 (prevăzută în OUG 130/2021),  se arată că ANAF trebuie să depună sesizare penală pentru…

Citeste continuarea Aici

You might also like