Au loc angajări fără concurs la Consiliul Superior al Magistraturii

În cadrul unui proiect de ordonanță de urgență se prevede înființarea a 165 de posturi de experți juriști în cadrul CSM, funcții plătite cu peste 10.000 lunar.

Concret, deși guvernul Ciucă a înghețat angajările la stat pe durata celui de-al doilea semestru al anului 2022, există încă portițe prin care interdicția este ocolită. Astfel, Consiliul Superior al Magistraturii va înființa de la 1 octombrie nu mai puțin de 165 de posturi, fără ca măcar să fie organizat concurs.

165 de posturi au devenit, din provizorii, permanente

În anul trecut, CSM a început implementarea proiectului „Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instanțe judecătorești” prin care se dorește identificarea şi dezvoltarea pârghiilor și mecanismelor necesare pentru reducerea duratei proceselor, îmbunătățirea ratei de soluționare a cauzelor, scăderea duratei de soluționare a cauzelor.

 

Astfel, au fost selectate 19 instanțe pilot la care au activat 165 de experți în implementarea proiectului, angajați pe durată determinată ca asistenți ai judecătorului, până la data de 1 octombrie 2022.

Printr-un proiect de ordonanță…

Citeste continuarea Aici

You might also like