Beneficiarii de pensii de urmaș au termen până la 25 septembrie 2022 să depună, după caz, o adeverință sau o declarație pe propria răspundere

Toți beneficiarii pensiilor de urmaşi, au termen limită data de 25 septembrie pentru a depune o adeverință sau o declarație pe propria răspundere. În cazul în care nu fac acest lucru sumele aferente lunii noiembrie vor fi reținute de la plată.

Astfel, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) atrage atenția elevilor și studenților, beneficiari de pensii de urmaș. Aceștia au termen până la 25 septembrie 2022 să depună, după caz, o adeverință sau o declarație pe propria răspundere.

Termenul limită este 25 septembrie 2022

Astfel, „Elevii urmaşi, care au împlinit vârsta de 16 ani, au obligația să prezinte, până la data de 25 septembrie 2022, adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2022 – 2023, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii.

În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2022 se reține de la plată.

Studenții urmași, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația, după caz:

– să transmită/depună la sediul caselor teritoriale de pensii, până la data de 25 septembrie 2022, o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor (model);

În…

Citeste continuarea Aici

You might also like