Când se despodobește, de fapt, bradul de Crăciun.

Bradul de Crăciun este o adevărată tradiție în perioada sărbătorilor de iarnă, mai ales pentru copii, care așteaptă cu nerăbdare să își găsească darurile venite de la Moș Crăciun, sub pom.

Când se despodobește însă bradul de Crăciun?

Bradul de Crăciun se împodobește normal pe data de 24 decembrie, chiar în seara de Ajun, urmând ca în cea de a doua zi, copiii să găsească sub el cadourile mult așteptate.

În mod normal, tradiția spune că bradul de Crăciun se ține împodobit până după 7 ianuarie, adică după Sf. Ioan Botezătorul, dar o problemă o reprezintă bradul pe care o persoană îl alege.

Concret, în cazul unui brad natural, acesta se usucă mult mai repede, deci poate fi despodobit înainte de data de 7 ianuarie, în situaţia în care acele acestuia deja cad în mare parte.

Totuşi, persoanele care au optat pentru un brad articifial, îl pot ține împodobit până după 7 ianuarie, după Sfântul Ioan Botezătorul, iar această tradiţie este respectată de foarte mulţi oameni acum.

Dar, în ceea ce privește alegerea corectă în legătură cu bradul de Crăciun, un mit care circulă susţine că brazii artificiali sunt…

Citeste continuarea Aici

You might also like