Care este capacitatea ţărilor de a face faţă unor crize previzibile legate de climă?

India, Brazilia, Rusia sau Arabia Saudită s-ar putea confrunta cu crize „în cascadă” din cauza impactului schimbărilor climatice.

Astfel, o companie de analiză a riscurilor, a evaluat capacitatea ţărilor de a face faţă unor crize previzibile legate de climat, cum ar fi valurile majore de căldura cu care s-a confruntat Europa de Vest în ultimele luni, care au adus secetă şi incendii.

În contextul socio-politic, compania a analizat 32 de puncte, printre care evenimente meteorologice, situaţie politică, economie, securitate a aprovizionării, sărăcie sau drepturile omului. A fost stabilit astfel un clasament, publicat joi, între ţări „protejate”, „precare” sau „vulnerabile”.

Deloc surprinzător, ţările cele mai dezvoltate se regăsesc în prima categorie, combinând criterii de bogăţie, mod de guvernare sau robusteţe a infrastructurilor.

În cadrul clasamentului, ţările sărace se găsesc majoritatea în categoria „vulnerabile”. „Nivelul scăzut de investiţii în riscuri secundare demonstrează că majoritatea ţărilor sunt complet nepregătite să facă faţă impacturilor încălzirii globale în domeniul politicii, economic sau al dezvoltării”, au…

Citeste continuarea Aici

You might also like