Care este prioritatea Guvernului de Ziua de Comemorare a Holocaustului Romilor?

Nicolae Ciucă, premierul României, a anunțat o nouă prioritate a Guvernului chiar de Ziua de Comemorare a Holocaustului Romilor. Acesta spune că Executivul are în vedere creșterea calității vieții cetățenilor aparținând minorității rome.

Cu acest prilej, premierul Nicolae Ciucă a adresat, într-un mesaj cu ocazia Zilei de Comemorare a Holocaustului Romilor, că una dintre prioritățile Guvernului este creșterea calității vieții cetățenilor români aparținând acestei minorității, bazată pe cetățenie activă, incluziune socio-economică și valorizarea patrimoniului cultural rom.

Nicolae Ciucă anunță: Creșterea calității vieții cetățenilor aparținând minorității rome din România

Premierul Nicolae Ciucă numește Holocaustul împotriva romilor „unul dintre cele mai întunecate capitole din istoria umanității”.

Astfel, „În urmă cu 78 de ani, pe 2 august 1944, în camerele de gazare de la Auschwitz, regimul nazist se năpustea, barbar, asupra câtorva mii de etnici roma și sinti.

În același timp, ne amintim, cu profund respect și compasiune, de drama celor 25.000 de romi din România, care, din ordinul regimului Antonescu,…

Citeste continuarea Aici

You might also like