Care sunt cele mai mari scumpiri în România din 2022?

Din datele Institutului Naţional de Statistică reiese că gazele și combustibilul au înregistrat cele mai mari prețuri în 2022. Totodată, creșteri importante s-au înregistrat și în rândul alimentelor, dar și al transportului aerian.

În anul 2022, prețurile au scăpat de sub control în mai multe domenii cheie. Potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică, cea mai mare scumpire s-a înregistrat în rândul gazelor.

Mai exact, sursa citată arată că tarifele au fost mai mari cu 89,5% în luna iunie a acestui an faţă de iunie 2021. Nu doar gazele s-au scumpit însă. Combustibilii ocupă locul doi și au înregistrat un avans al preţurilor de 41,32% în iunie 2022 faţă de iunie 2021. Și prețul pentru energia electrică a înregistrat o creștere de 17,05%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, topul scumpirilor este continuat de alimente. Potrivit datelor publicate de INS, cel mai mult s-a scumpit uleiul, care a înregistrat o creștere a prețului de 49,71%. Acesta este urmat de cartofi, cu o creștere de 42,18%, dar şi de făină, cu 33,16%.

Alimentele care s-au scumpit cel mai mult în luna iunie

În…

Citeste continuarea Aici

You might also like