Care sunt consecințele care decurg din strategia pusă la cale de liderul de la Kremlin, în contextul energetic?

Războiul energetic al Rusiei utilizează prețurile mari pentru a provoca instabilitate socială și a conferi putere partidelor populiste.

În bătălia pentru Ucraina s-a deschis și al doilea front: un război energetic în Europa. Nu există nici un mister în privința strategiei lui Vladimir Putin. A și expus-o de altfel la o conferință economică din Sankt Petersburg din iunie: prețuri ridicate la energie, care creează dificultăți ce radiază în toată economia europeană, care vor genera instabilitate socială, ceea ce înseamnă că oamenii vor vota cum le dictează portofele lor goale. La rândul său, acest lucru va aduce la putere partide populiste care vor schimba „elitele” din Europa, după cum s-a exprimat Putin.

Principalul obiectivul suprem este ca în Europa să ajungă la putere guverne care nu susțin Ucraina, rupându-se astfel coaliția occidentală. Strategia a început deja să funcționeze. Luna trecută un partid de dreapta s-a retras din coaliția guvernamentală a Italiei invocând „alegerea groaznică” cu care se confruntă familiile italiene, aceea de „a-și plăti factura la electricitate sau a-și cumpăra mâncare”. Acest…

Citeste continuarea Aici

You might also like